Select your Top Menu from wp menus

Timp de două decenii, numărul elevilor din raionul Orhei practic s-a înjumătăţit.

Timp de două decenii, numărul elevilor din raionul Orhei practic s-a înjumătăţit.

În anul curent 2012, în institutiile de învatamant preuniversitar din raionul Orhei învaţă 12.035 de elevi, faţă de 22874 elevi în anii 1990-1995.

Aceste cifre figurează în nota informativă a Direcţiei Generale Învăţământ Tineret şi Sport (DGITS) Orhei, care a fost prezentată la şedinţa recentă a Consiliului Raional (C.R.)
Nota a fost anexată la proiectul de decizie privind arpobarea listei instituţiilor de învăţământ care, de la 1 ianuarie 2013, vor obţine statut de persoană juridică şi ale acelor care vor fi gestionate financiar de către (DGITS) Orhei.
Drept urmare a deciziei aprobate, 25 de instituţii de învatamant preuniversitar din raionul Orhei vor avea din 2013, statut de persoana juridică şi işi vor gestiona banii de sine statător.
În conformitate cu reforma din învăţământ, începând cu anul viitor, aceste scoli nu vor mai fi finanţate de primării, ci direct de C.R., iar alocările se vor face proporţional numărului de elevi.
De menţionat că din cele 4 licee din oraşul Orhei, doar „Alecu Russo” şi „I.L Caragiale” şi-au exprimat dorinţa de a deveni persoană juridică.
Autorităţile au insistat asupra reformei în invăţamânt, între primele, din cauza micşorării numărului de elevi.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/timp-de-doua-decenii-numarul-elevilor-din-raionul-orhei-practic-s-a-injumatatit/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19