Timp de doi ani, primarul orăşelului Vatra, Ion Bobeica, a fost coleg de serviciu cu fiica sa, ea fiind angajată de acesta în calitate de specialist în cadrul contabilităţii. Alesul local motivează că şi-a angajat propria fiica din cauza lipsei de specialişti. Comisia Naţională de Integritate (CNI) a iniţiat procedura de control pe acest caz, urmând să verifice dacă primarul a încălcat regimul juridic al conflictului de interese.
Corina Bobeica, fiica primarului orăşelului Vatra din municipiul Chişinău, susţine că a fost angajată la primărie în urma unui concurs public, iar procedura de selectare a fost una transparentă. „Erau posturi vacante, aşa că am depus actele necesare. Acum însă nu mai lucrez acolo”, afirmă Corina Bobeica. Ea susţine că nu cunoaşte cine au fost membrii Comisiei care au selectat-o.
foto simbolNici prrimarul localităţii Ion Bobeica nu îşi aduce aminte numele persoanelor în cauză, însă spune că a angajat-o deoarece avea nevoie de specialişti. „Locul respectiv a fost vacant o perioadă. Nu au mai fost alţi candidaţi, aşa că ea a fost selectată. Vă asigur că nu a făcut-o pentru bani, fiindcă în anul 2011, salariul ei constituia 700 lei”, argumentează primarul.
Alte rude la primărie?
Un fost angajat al primăriei orăşelului Vatra, care nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea, a menţionat pentru Moldova Curată că o altă fiică a primarului – Rodica, a fost angajată a primăriei, însă nu a specificat ce poziţie ocupa. „Ştiu că doamna Rodica este acum în concediu de maternitate, dar a lucrat împreună cu tatăl său”, a specificat sursa respectivă. Ion Bobeica nu a dorit să răspundă la această întrebare, motivând că este foarte ocupat.
Sursa anonimă ne-a mai spus că anul trecut primarul a mai angajat o rudă la primărie. Este vorba de Gheorghe Bobeica, specialist în evidenţa militară. „Ştiu că îi este nepot, dar nu sunt la curent dacă e de la frate sau de la verişor”, a specificat sursa citată. La rândul său, Gheorghe Bobeica ne-a comunicat că a lucrat specialist în evidenţa militară la primăria Vatra dar, între timp, s-a concediat. Dânsul nu a dorit să precizeze dacă este rudă cu primarul, motivând că această informaţie nu poate fi furnizată la telefon.
CNI a iniţiat o procedură de control pe marginea acestui caz şi urmează să emită un act de constatare în care va decide dacă primarul orăşelului Vatra a încălcat regimul juridic al conflictului de interese atunci când a angajat persoane apropiate lui în instituţia pe care o conduce. Menţionăm că Legea cu privire la conflictul de interese defineşte persoanele apropiate ca fiind soţul sau soţia, persoanele înrudite prin sînge sau adopţie (părinţi, copii, fraţi, surori, bunici, nepoţi, unchi, mătuşe) şi persoanele înrudite prin afinitate (cumnat, cumnată, socru, soacră, ginere, noră).
sursa: moldovacurata.md
Datele preliminare ale CEC arată că Maia Sandu a învins în raionul Orhei în turul…
Spre ora 21:00 când s-au închis secțiile de vot, în raionul Orhei potrivit datelor preliminare…
Spre ora 20:00 la urnele de vot din raionul Orhei s-au prezentat aproape 45 mii…
Până la ora 18:30 poliția a consemnat câteva încălcări electorale în raionul Orhei. Potrivit datelor…
Candidata PAS la prezidențiale, Maia Sandu s-a întâlnit cu primarul de Chișinău, Ion Ceban. Într-o…
Ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău desfășoară percheziții în mai multe localități din raioanele Ștefan…