Select your Top Menu from wp menus

Timp de 2 zile, 2 incendii in orasul Orhei. Unul mai periculos decat altul

Un incendiu  care s-a produs in dupa amiaza zilei de duminica intr-un apartament din cartierul Lupoaica al orasului Orhei a pus in pericol un intreg bloc locativ cu 5 etaje.

Incendiul a izbucnit pe strada Valeriu Cupcea 7, la etajul 3, in- trun  aparftament cu o camera . Potrivit lui Afanasie Stici, locotenent in  cadrul serviciujlui antiin cendiar Orhei, in apartamentul cuprins de flacari nu se afla nimeni, astfel incat  pompierii au fost anuntati de catre vecini. Focul a fost localizat, iar de vina pentru incendiu ar fi o priza supraincalzita.

Incendiul s-a lasat cu pagube in  interirorul apartamentului –buclucas. Mai mult ca atat, din cauza fumului innecacios au avut de suferit si locatarii din bloc. O femeie de la etajul 4 a fost internata la spitalul din Orhei , cu intoxicare.

 In amiaza zilei de luni,  in centrul  orasului  Orhei a avut loc inca  un incendiu, provocat de asta data de  supraincalzirea sobei.

Dupa cum a relatat inspectorul serviciului antiincendiar Orhei, capitanul Vladimir Druta, pompierii au intervenit intro gospodarie din  apropierea scuarului de pe strada   Eliberarii. Echipa de interventie a reusit sa-l scoata  din palalaie pe un barbat in  varsta de 60 de ani. Acesta  se afla intro mica constructie cu suprafata de aproximativ 6 metri patrati, care a luat foc de la soba supraincinsa.

Pompierii au fost anuntati despre in cendiu de catre vecinii barbatului, care au auzit trosnind foile de ardezie de pe  pe aciperisul incaperii.

Potrivit datelor serviciului antiincendiar Orhei, cele mai multe incendii inregistrate  in  ultimele 2 saptamani au fost urmare a supraincalzirii sobelor si a  neglijarii regulilor de comportament cu dispozitivele de incalzire.

Luni seara,  echipa de pompieri din Orhei s-a deplasat deja  la Peresecina unde, chiar langa primaria satului , ardea o casa. Focul a mistuit o camera  care  a luat  foc  din cauza  defectelor in canalul de evacuare  a fumului din soba. Incendiul s-a  produs in lipsa proprietarului si a mistuit una din camerele casei.