Select your Top Menu from wp menus

Timofti:Prezenţa armatei ruse în Moldova reprezintă o încălcare a statutului de neutralitate

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare NATO, Hugh Bayley.
Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii despre modalitățile de consolidare a relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică, precum și despre situația din regiune.
În cadrul întrevederii, președintele Nicolae Timofti și-a exprimat îngrijorarea față de evoluțiile din Ucraina, care periclitează securitatea regională. Președintele țării a reiterat poziția Republicii Moldova față de situația din țara vecină, subliniind importanța respectării suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.
Președintele Timoftia arătat că prezența armatei a 14-a a Federației Ruse pe teritoriul Republicii Moldova, în pofida voinței autorităților constituționale de la Chișinău, reprezintă o încălcare flagrantă a statutului de neutralitate, stipulat în Constituția țării. „Rusia nu-și respectă angajamentele asumate în cadrul Summit-ului OSCE de la Istanbul din 1999 de a-și retrage trupele militare de pe teritoriul Republicii Moldova”, a spus Nicolae Timofti.
Președintele țării a declarat că mizează pe sprijinul NATO în vederea consolidării capacității de apărare și asigurare a securității Republicii Moldova. „Deschiderea unei reprezentanțe permanente NATO la Chișinău ar contribui semnificativ la desfășurarea programelor de cooperare bilaterală”, a spus Nicolae Timofti.
Președintele Adunării Parlamentare NATO, Hugh Bayley, a subliniat importanța asigurării unui climat de pace și stabilitate în această regiune a Europei. Oficialul a arătat că nu există incompatibilități între statutul de neutralitate al Republicii Moldova și dezvoltarea unui parteneriat cu Alianța Nord-Atlantică.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/timoftiprezenta-armatei-ruse-in-moldova-reprezinta-o-incalcare-a-statutului-de-neutralitate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19