Select your Top Menu from wp menus

Timofti: Rusia trebuie să işi retragă armamentul din regiunea transnistreană. Moldova nu mai poate oscila între două opţiuni de dezvoltare.

Federaţia Rusă trebuie să îşi retragă trupele şi armamentul din regiunea transnistreană, în conformitate cu angajamentele pe care şi le-a asumat pe plan internaţional începând de la summit-ul OSCE de la Istanbul, din 1999. Declaraţia a fost făcută de preşedintele R.Moldova, Nicolae Timofti, într-un interviu pentru jurnaliştii români , scrie Radio France Internationale.
Şeful statului, Nicolae Timofti suţine că poziţia R.Moldova faţă de muniţiile ruseşti depozitate la Colbasna şi trupele care păzesc acele muniţii, rămâne aceiaşi – Rusia trebuie să-şi retragă armamentul şi minuţiile din Transnitria,indiferent de modul în care decurg negocierile în formatul „5+2″.
R.Moldova este dispusă că acorde regiunii transnistrene o autonomie largă, pornind de la principiul de suveranitate al ţării, declară Timofti. În contextul integrării în Uniunea Europeană, preşedintele moldovean consideră că e nevoie de efort şi disciplină pentru a realiza programele pe care R.Moldova şi le-a asumat faţa de UE.”Unele grupuri politice din Republica Moldova încearcă să promoveze ideea integrării într-o aşa-numită uniune euroasiatică, care de facto nici nu există.
R.Moldova trebuie sa se concentreze pe pro¬cesele de eurointegrare, întru¬cât s-au pornit aceste procese şi trebuie duse la capăt. Nu se poate oscila la nesfârşit între două opţiuni de dezvoltare”, a conchis preşedintele R.Moldova.
sursa:rfi.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/timofti-rusia-trebuie-sa-isi-retraga-armamentul-din-regiunea-transnistreana-moldova-nu-mai-poate-oscila-intre-doua-optiuni-de-dezvoltare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19