Banii din fondul de rezervă al municipiului Orhei ajung la persoane care nu sunt deloc nevoiaşe, ci au o stare materială destul de bună. Constatarea aparţine auditorilor de la Curtea de Conturi, care prin proceduri de audit selective i-au testat pe o parte din beneficiarii de ajutoare financiare pe care Primăria Orhei le-a oferit în anii 2016 şi 2017.
Din numărul total de 579 de beneficiari testaţi (în 2017 – 360 şi în 2016 – 219 ) fiecare a cincea persoană, care a fost ajutată cu bani publici, s-a dovedit a fi destul de înavuţită. 97 de persoane (în 2017 – 49, în 2016 – 47) s-au bucurat pe nedrept de susţinerea financiară a autorităţilor, iar suma ajutorului bănesc constituia câte 0,03 milioane de lei. Asta, contrar situaţiei materiale satisfăcătoare şi deţinerii de către beneficiari a unor bunuri imobile considerabile. Pe lângă aceasta, opt persoane (în 2017 – unul, în 2016 – şapte), la momentul solicitării ajutorului bănesc, aveau întreţinere pe viaţă în baza contractelor prin care şi-au înstrăinat imobilele.
Potrivit Raportului de audit, care a fost examinat a Curtea de Apel la începutul săptămânii curente, acordarea nejustificată a ajutoarelor financiare are loc din cauza neaplicării de către municipalitate a unor reglementări legale.
Primăria Orhei, tot mai generoasă. În noiembrie, a împărţit din bugetul municipal aproape 70 000 de lei
Menționăm că şi în acest an, banii publici au fost împărțiți cu generozitate. În luna noiembrie, suma totală oferită de Primaria Orhei unor persoane a ajuns la 70 000 lei.
Radio Orhei a solicitat informaţii despre ajutoarele materiale care au fost acordate prin dispoziţii de primar ori viceprimar în ultimii 3 ani, dar deși au trecut 15 zile nu a primit niciun răspuns.