Select your Top Menu from wp menus

Terra, afectată de cea mai puternică ERUPTIE SOLARA, în ultimii 7 ANI

Erupţia, care s-a declanşat duminică, în apropiere de centrul Soarelui, proiectează particule de protoni în direcţia Terrei până miercuri, a anunţat Administraţia naţională a oceanelor şi atmosferei (NOAA) din SUA.

Furtuna geomagnetică provocată de Soare este cea mai puternică înregistrată în ultimii şapte ani, dar se situează abia în categoria 3 din 5, potrivit experţilor. Este deci considerată „puternică”, dar nu „severă”.

Potrivit site-ului NOAA, un eveniment de categoria 3 poate provoca perturbări ale sistemelor informatice de la bordul sateliţilor, dar şi ale comunicaţiilor radio la nivelul polilor.

Navigaţia aeriană, platformele petroliere şi exploratorii ar putea avea probleme de acest tip în aceste regiuni.

Locuitorii din Europa şi Asia ar putea, în schimb, profita de acest fenomen pentru a admira, marţi seară, aurorele boreale.

Sursa: mediafax.ro

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/terra-afectata-de-cea-mai-puternica-eruptie-solara-in-ultimii-7-ani/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19