Compania care gestionează centrala nucleară accidentată Fukushima a început miercuri să deverseze în mare sute de metri cubi de apă subterană, pompată în amonte de reactoare, o operaţiune care provoacă furia organizaţiilor ecologiste.
Greenpeace cere TEPCO să amelioreze în mod semnificativ modul în care este publicat nivelul radioactivităţii apei deversate, apreciind că este necesar ca terţe părţi să poată să efectueze controale în mod independent nu doar la punctul de deversare, ci şi pe parcursul întregului proces.
Deşi TEPCO prezintă această deviere ca pe un element crucial al strategiei sale de asanare a instalaţiei, problema majoră a volumelor înfricoşătoare de apă radioactivă acumulată la Centrala Fukushima Daiichi va fi departe de a fi soluţionată. Sistemul de tratare a apei, ALPS, este considerat puţin fiabil, ajungând în pană.
El este oprit, din nou, integral, începând de marţi dimineaţa, după oprirea celei de a treia linii de tratare, a anunţat TEPCO.
Dispozitivul, care serveşte la eliminarea a aproximativ 60 de radionucleide (rămânând cel puţin tritiu), constă în trei linii paralele de decontaminare. Una singură funcţiona marţi, dar a fost oprită înainte de prânz, din cauza „degradării” performanţelor acesteia.
În prezent, peste 350.000 de metri cubi de apă foarte contaminată aşteaptă în sute de rezervoare.
sursa: mediafax.ro
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…