Select your Top Menu from wp menus

Teoria care dă peste cap religia! Dumnezeu este femeie?

Un expert în istoria antică a pus încă o dată la îndoială descrierea tradiţional creştină a Divinităţii, întrebându-se dacă nu cumva Dumnezeu este o femeie.

Bettany Hughes, care urmează să prezinte un show TV care va analiza motivele pentru care femeile nu au voie să fie preoţi, spune că Biserica a fost iniţial un loc în care „femeile dictau”, scrie libertatea.ro.

Ea argumentează spunând că bărbaţii au avut dintotdeauna nevoie de femei pentru idei bune iar majoritatea zeităţilor din istorie sunt de sex feminin.

„Cine ştie, poate că Dumnezeu este femeie, cert este că omenirea s-a întors mereu către femei pentru idei bune”, a declarat Bettany.
„Ignorând adevărate poveste a legăturii dintre femei şi religie, denaturăm atât istoria noastră, cât şi posibilităţile actualei lumi”, a adăugat ea.

Experta spune că în primii 200 de ani de creştinism, mai mult de jumătate din bisericile construite au fost realizate de femei. De asemenea, tot o femeie a fost cea care l-a invitat pe apostolul Pavel să aducă cuvântul lui Dumnezeu la Roma.

sursa: libertatea.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/teoria-care-da-peste-cap-religia-dumnezeu-este-femeie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19