Select your Top Menu from wp menus

Tentativă eşuată de alegere a vicepreşedintelui raionului Orhei

 

Tentativa de a alege astăzi un vicepreşedinte al raionului Orhei a eşuat. Consilierii raionali nu au reuşit să suplinească funcţia de vicepreşedinte pentru probleme sociale, devenită recent vacantă. Tot în şedinţa de astăzi a Consiliului raional (CR) Orhei a fost respinsă cererea prealabilă a deţinătorului precedent al acestei funcţii.
Astăzi, în cadrul şedinţei extraordinare dea CR Orhei, cu propunerea de a include suplimentar pe ordinea de zi chestiunea despre alegerea vicepreşedintelui pentru probleme sociale a venit consilierul PD, Vladislav Şevcenco, iar preşedintele raionului, Ion Ştefârţă, l-a nominalizat pe candidatul la această funcţie – actualul şef al Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, Ion Racu.
Rezultatul votului pentru  Racu a fost, însă, negativ. Numai 17 consilieri PLDM şi PD au votat pentru, în timp ce candidatul avea nevoie de 18 voturi. Consilierii din alte partide s-au abţinut sau nu au participat deloc la vot.
Aceeaşi 17 consilieri PLDM şi PD au respins o cerere prealabilă a deţinătorului precedent al funcţiei de vicepreşedinte pentru probleme sociale, Andrei Globa. Liberal-democratii şi democraţii nu au acceptat solicitarea de a anula decizia prin care Globa a fost demis din funcţie.
Examinarea acestei chestiuni, care este o formalitate înainte  de acţionare a CR Orhei  în judecată, a decurs controversat. Cele mai mari tensiuni a provocat procedura de vot prin care cererea prealabilă a fost respinsă.
Astfel , a fost anunţat că împotriva cererii lui Globa au votat 17 consilieri, iar 13 s-au abţinut, de unde rezulta cu un vot mai mult decât numărul consilierilor prezenţi în sală. Preşedintele şedinţei Iurie Siloci a propus ca situaţia să fie remediata prin revotare. Însă, reprezentantul Oficiului teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, Tudor Golub, a precizat la solicitarea consilierului PCRM, Oleg Vasilcan, că legislaţia nu permite repetarea votului.

Amintim că la începutul lunii curente, consilierii PLDM şi PD, care au constituit în ziua de 3 octombrie o nouă majoritate în CR Orhei i-au demis din funcţii pe doi vicepreşedinţi ai raionuli – Andrei Globa ( PSD) şi Valerian Scutelnic (PCRM). Alianţa nou creata şi-a mai anunţat intenţia de a examina ulterior problema menţinerii în funcţie a celui de-al treilea vice-preşedinte al raionului, Sergiu Muravschi, care a acces în CR Orhei pe listele PD.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/tentativa-esuata-de-alegere-vicepresedintelui-raionului-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19