Select your Top Menu from wp menus

Taxele cresc pentru că nu se combat delapidările din banii noştri?

Centrul Analitic „Expert-Grup” recomandă Parlamentului să formeze o comisie responsabilă de verificarea îndeplinirii recomandărilor Curţii de Conturi (CC), formulate pentru instituţiile care gestionează banii publicii.

Joi, într-o conferinţă de presă la Agenţia „INFOTAG”, directorul executiv al Centrului Expert-Grup, Valeriu Prohniţchi, a anunţat că în urma examinării rapoartelor CC, concluzia principală este că „delapidările şi ilegalităţile în gestionarea banului public sunt mai degrabă o normă decât o excepţie, fapt care este foarte grav pentru stat, care are sarcina de a gestiona eficient banul public”.

„Statul nu are bani pentru ca să-i piardă. El pierde banii noştri, ai contribuabililor oneşti care achită impozite. În condiţiile în care criza economico-financiară se intensifică, autorităţile trebuie să înţeleagă că majorarea impozitelor nu este o soluţie.La moment în gestionarea finanţelor publice prevalează interesele personale. CC face foarte multe pentru a-şi îndeplini mandatul, însă a nu are atribuţia de a verifica cum deciziile şi recomandările ei sunt implementate. Din acest considerent,Parlamentul trebuie să reacţioneze de fiecare dată atunci când sunt depistate încălcări şi să sesizeze organele de drept”, a subliniat Prohniţchi.

„Până în prezent nimeni nu a fost sancţionat pentru faptul că a prejudiciat bugetul de stat prin gestionarea ineficientă a banilor publici”, a declarat Valeriu Prohniţchi.
sursa:infotag.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/taxele-cresc-pentru-ca-nu-se-combat-delapidarile-din-banii-nostri/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19