Select your Top Menu from wp menus

Tauber și Apostolova au rămas FĂRĂ imunitate parlamentară; Vor fi cercetate penal pentru implicare în frauda bancară

Deputații din Blocul ACUM și din PSRM, 56 de la număr, au votat retragerea imunității parlamentare a Marinei Tauber și a Reghinei Apostolova, deputate din partea Partidului ȘOR. 

Potrivit procurorului general interimar, Dumitru Robu, cele două membre ale Legislativului sunt suspectate de spălare de bani, tranzacții dubioase, corupție, folosindu-se de legislația națională și internațională.

„Au fost înregistrate probe concludente că începând cu 17 august 2012 au participat activ la pregătirea devalizării instituțiilor financiare. Acționând în interesul grupului criminal condus de Ilan Șor au favorizat comiterea infracțiunii”, a declarat Robu.

Procurorul general interimar a mai specificat că în următoarea perioadă se va folosi de toate pârghiile necesare pentru identificarea tuturor celor implicați în frauda bancară.

Marina Tauber a fost acuzată anterior că ar fi acţionat concertat în beneficiul lui Şor alături de alţi acţionari ai Unibank. Aceasta a confirmat că a luat credite de la banca ABLV din Letonia, considerată una dintre cele trei instituţii bancare care au servit drept „porţi europene” pentru preluarea controlului asupra celor trei instituţii bancare din R. Moldova care au ajuns să fie lichidate din cauza fraudei bancare de aproximativ un miliard de euro.

Reghina Apostolova, la rândul său, se numără printre persoanele private care, în 2013, au cumpărat acţiuni de  la Banca Socială şi Unibank, pe bani împrumutaţi de la off-shore-uri britanice, folosind conturi în banca letonă ABLV Bank. Într-o dezbatere de la PRO TV Chişinău, Apostolova a declarat că a rambursat toate creditele şi că nu are probleme cu legea.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/tauber-si-apostolova-au-ramas-fara-imunitate-parlamentara-vor-fi-cercetate-penal-pentru-implicare-in-frauda-bancara/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19