Select your Top Menu from wp menus

Tatiana Răducanu: Poalelungi trebuie să-şi asume o parte din vina pentru ce se întâmplă în justiţie

Tatiana Răducanu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, care a votat împotriva desemnării lui Mihai Poalelungi pentru un nou mandat de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, consideră că acesta poartă o parte din vina pentru starea de lucruri din sistemul judecătoresc. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Sunt de 28 de ani în sistemul judecătoresc şi pledez pentru ca judecătorul să aibă o imagine ireproşabilă, cu atât mai mult conducerea Curţii Supreme de Justiţie. Am o datorie morală faţă de ceilalţi judecători care vor să-şi facă onest datoria şi aşteaptă schimbări în sistem. Toţi vorbesc despre reformarea justiţiei, dar peştele de la cap se strică”, şi-a argumentat Răducanu decizia de a nu vota pentru Poalelungi.

Tatiana Răducanu a dat de înţeles că în Curtea Supremă de Justiţie sunt adoptate decizii dubioase. „Există şi dosare dubioase. Sunt cazuri când magistraţii CSJ casează deciziile emise de alţi judecători. Cred că Poalelungi poartă o vină pentru cele ce se întâmplă în justiţie”, a declarat magistrata.

Tatiana Răducanu a confirmat implicarea politicului în puterea judecătorească şi s-a pronunţat pentru măsuri mai drastice în ceea ce priveşte eradicarea corupţiei din sistem. „Este evident că unii judecători sunt protejaţi. Trebuie de făcut schimbări în legislaţie în ceea ce priveşte numirea în funcţie a judecătorilor CSJ pentru a evita implicarea politicului. Totodată, trebuie să începem cu identificarea judecătorilor corupţi şi excluderea lor din sistem”, a declarat Răducanu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/tatiana-raducanu-poalelungi-trebuie-sa-si-asume-o-parte-din-vina-pentru-ce-se-intampla-in-justitie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19