Select your Top Menu from wp menus

Ţara cu cei mai singuri oameni din lume

Japonezii renunţă încet-încet la viaţa în familie şi în societate şi se retrag în casele lor, unde, uneori, mor singuri şi neştiuţi de nimeni.

Societatea japoneză avea, în trecut, o cultură a familiei, dar acest lucru nu mai este valabil. În 2012, numărul mediu de oameni dintr-o locuinţă din Tokyo a scăzut pentru prima dată sub 2.
Un studiu realizat de NLI Rsearch Institute arată că, până în 2020, traiul solitar va deveni o obişnuinţă în Japonia, una dintre cele mai bogate ţări din lume.
„Oamenii devin din ce în ce mai izolaţi. Trăiau în comunităţi prietenoase, unde vecinii se ajutau reciproc. Acum vor să îşi protejeze intimitatea, aşa că oamenii nu se mai cunosc. Ei nu ştiu dacă vecinii locuiesc singuri, dacă au familii”, spune Akio Doteuchi, care lucrează pentru NLI Rsearch Institute.
„Uneori, oamenii mor singuri, fără ca nimeni să observe”, spune Doteuchi.
sursa: realitatea.ro

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/tara-cu-cei-mai-singuri-oameni-din-lume/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19