Select your Top Menu from wp menus

Symantec:Virusul Flame a primit ordin de retragere

Virusul informatic Flame, detectat recent şi calificat drept “armă cibernetică”, ce viza în special furtul de documente referitoare la programul nuclear iranian, a primit ordin de a dispărea fără a lăsa urme, potrivit companiei pentru securitate informatică, Symantec.
“La sfârşitul săptămânii trecute, anumite centre de comandă ale virusului Flame au transmis un nou ordin mai multor computere infectate”, a declarat la 10 iunie Symantec, pe blogul său.
“Acest ordin este menit să facă virusul să dispară complet din computerele compromise”, adaugă centrul.
Virusul Flame a fost identificat în mai multe regiuni din lume, în special în Orientul Mijlociu, Europa, America de Nord şi Asia-Pacific, Iranul fiind primul stat vizat de aceste atacuri.
Virusul există de patru ani, dar nu a fost identificat decât la sfârşitul lunii mai 2012 de Kaspersky Lab, producător rus de antivirus, care a remarcat complexitatea acestuia şi utilizarea în scopuri de “spionaj cibernetic”, astfel încât sugerează implicarea unui stat.
În urma acestui anunţ, ministrul israelian pentru Afaceri Strategice, Moshe Yaalon, a justificat recursul la un asemenea virus în vederea contracarării ameninţării nucleare iraniene.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/symantecvirusul-flame-a-primit-ordin-de-retragere/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19