Select your Top Menu from wp menus

Supravegherea de vecinătate la Orhei: etapa încheierii contractelor FOTO

La Orhei astăzi au fost semnate mai multe contracte de colaborare între IP Orhei, administraţiile publice locale şi sectoarele de supravegere de vecinătate. Evenimentul a avut loc la Centrul de Cultură „Andrei Suruceanu” din Orhei. Şeful Direcției generale securitate publică a IGP, Marin Maxian a declarat în faţa angajaţilor IP Orhei, primarilor şi mai multor cetățeni, că raionul Orhei este un exemplu de urmat pentru celelalte raioane în contextul în care aici au fost create 95 de sectoare de vecinătate, în toate localităţile. Acesta a prezentat mai multe beneficii ale proiectului, care este realizat în colaborare cu Asociaţia Obştească „Eco Răzeni”, cum ar fi prevenirea infracţiunilor si contribuţia cetatenilor  la descoperirea lor, pentru că și  infractorii vor ocoli comunităţile unde sunt create astfel de sectoare.

Potrivit Danielei Buzatu, din cadrul IGP,  graţie implementării proiectului Supraveghere de Vecinătate în republică peste 122 de cazuri au fost sesizate la poliţie, fiind prevenite 15 infracţiuni. Tot astăzi,  un sector de supraveghere de vecinătate a fost inaugurat în cartierului Slobozia Doamnei din Orhei.
Crearea sectoarelor de vecinătate se desfăşoară în contextul acordului de colaborare semnat la 7 august 2013 între Inspectoratul General al Poliţiei şi o asociație obștească din republica , care oferă tot suportul informativ al proiectului, datorită finanţării din partea Fundaţiei Soros Moldova şi Ministerului Afacerilor Externe din Estonia.

 

  • vecinatate orhei 1
  • vecinatate orhei 2
  • vecinatate orhei 3

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/supravegherea-de-vecinatate-fortificata-la-orhei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19