Select your Top Menu from wp menus

Super Luna la Orhei FOTO

Orheienii care nu prea au avut somn în ultima noapte de week-end , au putut admira fenomenul astronomic cunoscut sub denumirea de Super Lună. Deşi acesta a început după ora 21, oamenii s-au putut bucura de spectacolul celest, abia mai spre miezul nopţii şi asta din cauza norilor care au acoperit cerul.
„Super Luna” reprezintă acel fenomen astronomic care constă în suprapunerea fazei de Lună plină/ Lună nouă cu poziţia satelitului la perigeul – punctul cel mai apropiat de Terra de pe orbita satelitului – traiectoriei sale circumterestre. Următoarea „Super Luni” ale acestui an va fi şi pe 9 septembrie.
Din cauza Super Lunii (cănd satelitul Pamantului pare mai mare cu aproximativ 14% si mai stralucitor cu 30% decat de obicei) va fi îngreunată observarea unui alt eveniment astronomic, care se va desfăşura în perioada 11-13 august.
Ploaia de stele căzătoare, cunoscute şi ca Perseide vine în acest an anume în perioada menţionata
Potrivit NASA, se asteapta ca numarul de meteoriti care vor fi observati in orele de varf sa ajunga pana la 100 pe ora.
„Ploaia de stele a Perseidelor este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai importante astfel de fenomene care se pot observa, in care se pot vedea meteoriti care se deplaseaza rapid, foarte stralucitori si care lasa dare de lumina pe cer”, conform NASA.

  • luna orhei 5
  • luna orhei 4
  • luna orhei 3
  • luna orhei 2
  • luna orhei 1


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/super-luna-la-orhei-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19