Select your Top Menu from wp menus

Sucurile 100% dispar de pe rafturile magazinelor

Sucurile prelucrate nu pot avea menţiunea „Suc 100%” sau „Suc Natural”, chiar dacă se obţin exclusiv din concentrat de suc, la care se adaugă doar apă, fără zahăr sau îndulcitori. Explicaţia a fost oferită de către specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, solicitaţi de Info-Prim Neo să spună de ce „Sucurile 100%” dispar de pe rafturile magazinelor,.

Potrivit inspectorului principal, Gabriela Tariţa, menţiunile „Natural” şi „100%” sunt permise doar pentru sucurile proaspăt stoarse, nu şi pentru cele în cutii Tetra Pak sau în ambalaje de sticlă, care sunt sucuri pasteurizate sau sterilizate. Reglementarea este în vigoare încă din 2010, doar că nu toţi producătorii şi importatorii o respectă.

Amenzile prevăzute de legislaţie pentru nerespectarea acestei prevederi sunt de 400-500 de unităţi convenţionale în cazul producătorilor şi importatorilor şi de 75-100 unităţi convenţionale dacă încălcarea este depistată în reţeaua de comerţ.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sucurile-100-dispar-de-pe-rafturile-magazinelor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19