Select your Top Menu from wp menus

Subiectul ostaticilor moldoveni din Afganistan a fost discutat în cadrul unei şedinţe la Guvern

Prim-ministrul interimar a prezidat o nouă şedinţă a celulei de criză, creată după ce un elicopter moldovean a fost capturat de talibani, în noiembrie 2015.

În cadrul şedinţei, raportorii au comunicat care sunt ultimele informaţii deţinute în legătură cu situaţia în care se află cei doi ostatici moldoveni, care au supravieţuit atacului. Instituţiile responsabile au reiterat că depun eforturi şi întreprind diferite acţiuni pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să fie aduşi acasă în siguranţă şi cât mai curând. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a raportat că, în continuare, menţine un contact direct cu partenerii internaţionali în vederea soluţionării acestui caz.

Acum trei săptămâni, în urma eforturilor comune depuse de autorităţile Republicii Moldova, a fost repatriat corpul neînsufleţit al celui de-al treilea moldovean capturat de talibani.

În cadrul şedinţei de marţi au fost discutate şi alte subiecte, între care situaţia legată de respectarea ordinii publice în perioada sărbătorilor, dar şi măsurile întreprinse de autorităţile publice pentru a asigura o bună organizare a acestora pe timp de iarnă.