Select your Top Menu from wp menus

SUA îşi propun să fortifice relaţiile cu Republica Moldova

SUA intenţionează să fortifice relaţiile de prietenie cu Republica Moldova, pentru ca ţara noastră să poată colabora cu toate statele membre NATO, dar şi cu SUA şi să-şi sporească protecţia. Declaraţia a fost făcută ieri de asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, în faţa Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului SUA, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA, Hoyt Yee a menţionat că „asistenţa americană şi ajutorul tehnic oferit Uniunii Europene completează relaţiile acesteia cu Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, ceea ce va crea o legislaţie mai puternică şi o responsabilitate socială mai vastă în aceste ţări, elemente-cheie în lupta împotriva corupţiei”.

Totodată, oficialul american a subliniat faptul că semnarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova, Georgia, Ucraina, pe de o parte şi UE, de cealaltă parte, demonstrează faptul că „capitalele europene, de la Kiev la Chişinău, de la Tirana la Tbilisi, văd integrarea europeană ca cea mai bună cale spre securitate, prosperitate şi un viitor mai bun pentru poporul lor”.

Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii au fost stabilite la 28 februarie 1992. În perioada 1992-2013 volumul asistenţei acordate de către SUA ţării noastre a însumat aproape un miliard de dolari SUA.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sua-isi-propun-sa-fortifice-relatiile-cu-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19