Select your Top Menu from wp menus

SUA felicită România şi Republica Moldova pentru inauguarea gazoductului Iaşi-Ungheni

Statele Unite au felicitat miercuri România şi Republica Moldova pentru inaugurarea conductei de gaze naturale Iaşi-Ungheni, care va spori securitatea energetică în regiune, în opinia diplomaţiei americane.”Această conductă de gaze naturale de 43 de kilometri va oferi Republicii Moldova beneficiile unei diversificări a livrărilor în sectorul energetic, un acces la piaţa competitivă a Europei şi o creştere a securităţii energetice”, a declarat Jenifer Psaki, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

Ea a adăugat că Statele Unite sunt “angajate să ajute (Republica) Moldova să atingă aceste obiective prin programe care vor îmbunătăţi mediul de reglementare şi vor reduce consumul de energie”.

Premierii român Victor Ponta şi moldovean Iurie Leancă au inaugurat miercuri, cu ocazia Zilei Independenei, un gazoduct care va permite fostei republici sovietice să-şi reducă dependenţa faţă de livrăriile de gaze naturale ruseşti.

Gazoductul se opreşte în prezent la Ungheni, un orăşel cu aproximativ 35.000 de locuitori, iar un al doilea tronson, cu o lungime de aproximativ 100 de kilometri, urmează să fie construit până la Chişinău, capitala moldoveană, în următorii doi-trei ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sua-felicita-romania-si-republica-moldova-pentru-inauguarea-gazoductului-iasi-ungheni/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19