Select your Top Menu from wp menus

SUA a încurajat autorităţile moldoveneşti să întreprindă măsuri pentru soluţionarea problemelor arzătoare din ţară

În marja Conferinţei anuale de securitate de la München (Germania), vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene a avut ieri o întrevedere cu Asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întrevederii, cei doi interlocutori au efectuat un schimb pertinent de opinii privind subiectele actuale de pe agenda bilaterală, priorităţile Guvernului moldovean, evoluţiile politice din ţară.

Oficialul american a reiterat importanța înfăptuirii neîntîrziate a reformelor asumate de către Republica Moldova, în particular, vizînd sistemul justiţiei, combaterea corupției, asigurarea supremaţiei legii, redresarea situaţiei din sectorul financiar-bancar. Ea a încurajat autorităţile moldoveneşti să întreprindă măsurile necesare în vederea soluţionării problemelor arzătoare şi ameliorării situaţiei social-politice din ţară.

La rîndul său, ministrul Andrei Galbur a ţinut să dea asigurări că noul Guvern de la Chişinău este ferm hotărît să-şi îndeplinească angajamentele în care s-a angrenat pentru a-şi recîştiga încrederea în faţa cetăţenilor ţării şi a partenerilor externi de dezvoltare.

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene participă, în perioada 12-14 februarie, la lucrările celei de-a 52-a ediţii a Conferinţei de Securitate de la München. Agenda forumului include cele mai relevante chestiuni de securitate şi cooperare internaţională, precum provocările şi ameninţările la adresa securităţii europene, crizele regionale, conflictul din Siria şi criza refugiaţilor.