Select your Top Menu from wp menus

Sturza: Constractul cu ORT expiră în toamnă si nu va mai fi prelungit de ruși

Fostul premier Ion Sturza a comentat pe un ton ironic, inițiativa PDM de a interzice difuzarea programelor informațional-analitice, știri și emisiuni cu caracter military din Federația Rusă. Acesta spune că acordul încheiat între postul de televiziune Prime și ORT din Rusia, oricum expiră în toamnă și nu va mai fi prelungit, sugerând că prin această mișcare se dorește ca TV-urile apropiate lui Igor Dodon să nu poată prelua contractul.
Postul de televiziune Prime, care retransmite ORT în Moldova, aparține președinteului PD, Vlad Plahotniuc.
Amintim că anterior premierul Pavel Filip  invita investitori occidental să investească în media din Moldova.
Directorul API, Petru Macovei, declara azi în cadrul unui interviu cu Europa Liberă că salută
, un asemenea proiect de lege, dar l-ar fi salutat cu și mai mare entuziasm dacă acest lucru s-ar fi întâmplat cu vreo doi-trei ani în urmă, când s-a început și au fost primele rapoarte de monitorizare ale societății civile și ale CCA-ului, care arătau că aceste posturi sunt toxice.Potrivit lui Macovei , în acest moment are loc o redistribuire a proprietăților pe piața media din Moldova. Postul de televiziune Pervîi Kanal de la Moscova nu mai vrea să prelungească contractul cu domnul Plahotniuc și îl va oferi lui Dodon, prin interpuși probabil. Corespunzător, domnul Plahotniuc a decis să se erijeze în mare luptător cu propaganda rusească, corespunzător, să interzică emisiunile și programele informativ-analitice care trebuiau interzise demult.
”Astfel toată lumea își va păstra imaginea neșifonată. Unu, Partidul Democrat se va erija în mare luptător împotriva propagandei ruse. Doi, Dodon și Partidul Socialiștilor – în persoane care apără interesul Rusiei în Republica Moldova. Toată lumea ca și cum își va păstra status-quo-ul.”, spune Macovei.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sturza-constractul-cu-ort-expira-in-toamna-si-nu-va-mai-fi-prelungit-de-rusi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19