Select your Top Menu from wp menus

STURZA: „Boierii”, dar şi toţi cei de la „TREUCA VLAZILOR”, vor avea MOMENTUL lor de „GLORIE”

Fostul premier Ion Sturza comenteaza intr-o noua postare pe Facebook ceea ce se intampla in R.Moldova. Deseneaza perspective prea putin radioase  pentru viitorul  republicii,  pornind de la cazul lui Filat, care nu este singular. Asta pentru ca suntem mediocri, mărunţi, lacomi şi aroganţi. Sturza   spune ca oricum atat „boierii” moldoveni, cat si cei care au mancat din ‘treuca vlazilor’ au sanse mari sa o sfarseasca  la fel ca Filat.   Pentru ca toţi liderii politici procedează aşa, duc o viaţă de lux construită din corupţie, furt și înşelăciune. Toate partidele sunt finanţate obscur, din corupţie şi chiar crimă organizată. Toţi miniştrii, deputaţii, funcţionarii (cu rang) sunt puşi la „soldă”, direct sau indirect, de sefii lor politici. Toţi ziariştii, bloggerii, liderii de „opinie” de la „curte”, ciugulesc de la masa „boierului”. Toţi liderii politici au un „Shor” care ii va turna si trada.
Din postarea lui Sturza mai aflam si despre faptul ca toţi occidentalii au ştiut foarte bine ce se întâmplă în Moldova, dar au preferat sa nu se complice din aceasta cauza.

Mai jos, intregul text care a fost publicat in aceasta amiaza de Ion Sturza pe FB:
„S-a început catharsisul moldovenesc…
Permanent am spus-o, elitele moldoveneşti sunt mediocre, mărunte, lacome și arogante. Cazul Filat este o confirmare în plus, prostul şi îngâmfatul pe mâna lui piere! Este el, Filat, un caz aparte? Nu!
Toţi liderii politici procedează aşa, duc o viaţă de lux construită din corupţie, furt și înşelăciune. Toate partidele sunt finanţate aşa, obscur, din corupţie şi chiar crimă organizată. Toţi miniştrii, deputaţii, funcţionarii (cu rang) sunt puşi la „soldă”, direct sau indirect, de „pahanii” lor politici. Toţi ziariştii, bloggerii, liderii de „opinie” de la „curte”, ciugulesc de la masa „boierului”. Toţi liderii politici au un „Shor” sau mai nou „borsetka”. Şi toţi au fost sau vor fi „kidăniţi” de ei.
Cazurile Voronin şi Filat sunt deocamdată cele mai notorii. Vor urma și altele… Am văzut rânjetul lui Voronin care trăda o mare frică. „Bucuria” lui Ghimpu şi a celor doi metri e îngândurare. Sunt pe drum şi ei… Parlamentul, casa, veselia cu floricele …
Toţi occidentalii au ştiut la milimetru ce se întâmplă în Moldova. Au preferat sauna şi barul de la Nobel. Mai aproape de stăpân. Toţi sunt oameni, toţi au slăbiciuni… Filat a dorit să fie și el „bancher”, ca rivalul său. Și-a „tras” un BEM. A investit ceva bani (furaţi), s-a împrumutat de la rival. Aici a fost capcana. Rivalul l-a ajutat generos. Miniştrii lui au promovat „ideea” BEM şi AIC. Și astfel rămas şi fără bani, şi fără onoare… În plus „borsetka” lui îi pune în cârcă 250 de milioane USD! furate împreună.
Dar să fim sinceri, crucea BEM e crucea lui Filat. Astăzi zeci de mii (!) de funcţionari, miniştri, deputaţi, jurnalişti, consilieri, primari, foşti şi actuali, procurori, judecători, şoferi, secretare, bodigarzi, vagabonzi stau cu frica-n sân. Au mâncat din treuca vlazilor. Alte „liste” – alte „interceptări”, e doar nevoie de timp.
Unii se bucură, prostuţii de ei, au primit o slujbă, împart rahat. Nebuni utili. Va veni şi momentul lor de „glorie”.
E nebun Plahotniuc?! El a declanşat catharsisul? Nu. E „nebun” Gurin, care a decis să joace jocul lui. Un lucru este cert, domnul Plahotniuc nu mai are rivali la capitolul „furia poporului”.
Oamenii, protestatarii?! Pot să meargă acasă. Showul va fi transmis în direct la TV. Unde au dat şi unde a crăpat?! Dacă mai e ceva de salvat – un guvern de tehnocraţi, cu o agendă clară şi mandat limitat, de maxim doi ani. Votat prin consens de actualul Parlament. După, alegeri anticipate. Alternativa – încă 200 de ani de gubernie. Din oficiu. Dar, din păcate, acest lucru se poate întâmpla. Pentru că suntem mediocri, mărunţi, lacomi şi aroganţi.
O zi bună!”


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sturza-boierii-dar-si-toti-cei-de-la-treuca-vlazilor-vor-avea-momentul-lor-de-glorie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19