Select your Top Menu from wp menus

Sturza: Asumarea răspunderii guvernamentale e la limita constituţionalităţii

Fostul premier Ion Sturza a lansat astăzi un mesaj critic pe contul său de facebook, vizavi de asumarea de către Guvern a răspunderii pentru mai multe proiecte de lege. Printre altele acesta consideră toate legile sunt importante, dar că reglementarea sistemului bancar necesită curaj şi voinţă în aplicarea legislaţiei existente.
„Nu deschideți cutia Pandorei!
Asumarea răspunderii de către Guvern pe proiecte de legi este o practică nouă și extrem de controversată. Guvernul este organ executiv, nu legislativ!
Această procedură e la limita constituționalității și poate fi utilizată în caz de forță majoră. Este Moldova în situație de forță majoră?! Sau totuși în situație de lipsă majoră de responsabilitate?!.
Alianța de la guvernare trebuie să dea dovadă de coeziune și grijă efectivă față de oameni. Guvernul aruncat pe ambrazură ar însemna moarte sigură la alegri. Sau aceasta se dorește?
P.S. Toate legile sunt extrem de importante: planul de acțiuni cu UE, susținerea agriculturii în condiții de embargou, pregătirea către iarnă etc. Dar și noi reglementări pentru mult pătimitul sistem bancar. Cică, nu le ajung legi să-l țină sub control. Oare? Sau nu le ajunge curaj și voință?!”


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sturza-asumarea-raspunderii-guvernamentale-e-la-limita-constitutionalitatii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19