Select your Top Menu from wp menus

Studiu: varianta Gamma a COVID-19 afectează 75% din cei nevaccinați și 60% din cei vaccinați

Centrele americane pentru controlul și profilaxia îmbolnăvirilor au publicat rezultatele unui studiu realizat de de cercetătorii din Franța și Guyana în care se spune că rata de infectare cu mutația Gamma a COVID-19 constituie 75% printre cei nevaccinați și 60% printre cei vaccinați. Această informație a fost obținută în urmă investigațiilor făcute asupra unui grup de mineri din Guyana. Majoritatea muncitorilor au fost vaccinați, dar în colectiv s-a înregistrat o erupție a cazurilor de COVID-19.
Potrivit studiului este vorba de un grup de 44 mineri, care muncea în condiții destul de izolate. Din cei 44 de muncitori, 25 au fost vaccinați cu  ambele doze de Pfizer -BioNTech,  9 muncitori cu câte o doză de vaccin,  3 persoane care anterior au fost infectați cu COVID-19 au fost vaccinați cu câte o doză, 4 persoane nu au fost nici vaccinate și nici infectate anterior cu COVID-19, iar alte 3 persoane nu au fost vaccinate, dar au fost infectate anterior cu COVID-19.
Potrivit studiului rata de infectare cu varianta Gamma a COVID-19 a fost de 60% printre cei vaccinați cu ambele doze, de 40% printre cei vaccinați parțial sau care au mai fost infectați anterior cu COVID-19 și de 75% printre cei nevaccinați.
Printre concluzii cercetătorii menționează că varianta Gamma a COVID-19 are o rată de infectare puternică printre persoanele vaccinate cu ambele doze de Pfizer -BioNTech. Observațiile cercetătorilor sugerează că vaccinarea cu Pfizer -BioNTech protejează de agravarea stării sănătății în caz de infectare. Cu toate acestea sunt necesare noi studii privind eficacitatea vaccinului Pfizer -BioNTech contra mutației Gamma a COVID-19, iar purtarea măștilor și menținerea distanței sociale, chiar și printre cei vaccinați complet, poate fi necesară în zonele de răspândire a variantei Gamma a COVID-19.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/studiu-varianta-gamma-a-covid-19-afecteaza-75-din-cei-nevaccinati-si-60-din-cei-vaccinati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19