Select your Top Menu from wp menus

Studiu: Mass-media era mai credibilă pe vremea comuniştilor când dezvăluia cazuri de corupţie

Moldovenii nu mai cred atât de mult mass-media cand aceasta dezvăluie cazuri de corupţie. Rata de încredere în astfel de cazuri a scazut de la 50% în 2008 la 33% în 2012, pentru gospodăriile casnice şi de la 55% în 2008 la 44,1% în anul 2012 pentru businessmeni.
Cea mai mare parte a reprezentanţilor gospodăriilor casnice (49,6%) şi a oamenilor de afaceri (41,9%) consideră că fenomenul corupţiei a sporit în ultimele 12 luni, ponderea acestora fiind în creştere, comparativ cu anul 2008, ponderea celor neoptimişti rămânând destul de stabilă în timp.
Aceste date se conţin într-un studiu realizate de CBS -AXA la comanda Transparency International Moldova.
În cadrul cercetării au fost intervievate două categorii de respondenţi: oamenii de afaceri şi reprezentanţii gospodăriilor casnice, fiecare categorie de respondenţi fiind intervievată în baza unui chestionar disinct. Volumul eşantionului este de 1106 persoane în vârstă de la 18 ani şi mai mult, în cazul gospodăriilor casnice, şi 490 de unităţi de business.Eşantionul este reprezentativ la nivel naţional, cu o eroare maximală de +2,9% pentru gospodării casnice şi +4,4% – pentru unităţile de business.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/studiu-presa-era-mai-credibila-pe-vremea-comunistilor-cand-dezvaluia-cazuri-de-coruptie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19