Select your Top Menu from wp menus

Stresul este benefic pentru sistemul imunitar

Toţi afirmă  că stresul are un efect negativ asupra sănătăţii, dar cercetătorii de la Universitatea Stanford au făcut o descoperire surpriză: stresul poate avea un efect benefic asupra sistemului imunitar.

Corpul poate beneficia de un impuls binefăcător atunci când stresul activează sistemul de „luptă sau fugă”, au descoperit cercetătorii.

Legătura dintre stres şi sistemul imunitar are la bază modul în care hormonii de stres se mobilizează şi ajung la diferite organe, precum pielea. Această reacţie este importantă, deoarece celulele sistemului imunitar joacă un rol esenţial în vindecarea rănilor şi în uciderea bacteriilor infecţioase.

Cercetătorii au studiat şobolani care au fost ţinuţi în condiţii de stres, prelevând probe de sânge de la aceştia de-a lungul a două ore pentru a observa prezenţa hormonilor de stres şi a agenţilor sistemului imunitar.

Specialiştii au observat că trupurile şoarecilor eliberau 3 hormoni de stres importanţi – noradrenalina, epinefrina şi echivalentul cortizolului – în mai multe etape. Aceştia transportau celulele imune din splină şi măduvă în sângele animalului şi, în cele din urmă, la piele.

Doctorii avertizează însă că stresul este bun doar în cantităţi moderate. Atunci când corpul este supus stresului pentru perioade îndelungate, săptămâni şi luni la rând, efectul va fi unul nociv.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/stresul-este-benefic-pentru-sistemul-imunitar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19