Select your Top Menu from wp menus

Stela Grigoraș: Raportul dintre angajați și pensionari este șubred

Numărul persoanelor care contribuie la bugetul de asigurări sociale este egal cu numărul beneficiarilor de pensii. Ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Stela Grigoraș, a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova că acest raport este foarte șubred. Aceasta înseamnă că o persoană care muncește asigură pensia unui pensionar, transmite IPN.

Stela Grigoraș a menționat că actualmente trebuie să se creeze condițiile necesare pentru atragerea noilor actori în sistemul de pensii, iar acest lucru se face atât prin intermediul reformei de pensii, cât și prin intermediul altor politici tangente cu aceasta. „Și aici vorbim despre combaterea economiei tenebre, despre o nouă politică de ocupare a forței de muncă, avem nevoie de atragerea investițiilor”, spune ministra.

Ministra susține că actualmente formula de calcul a pensiei este simplă și este constituită din trei factori: stagiul total de cotizare, volumul contribuțiilor la bugetul asigurărilor sociale și coeficientul de 1,35% care asigură rata de înlocuire a salariului cu pensia.

De asemenea, ministra a menționat că actualmente se lucrează la elaborarea unui sistem de calculare online al pensiei, unde oamenii își vor putea introduce datele personale și își vor putea calcula pensia.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/stela-grigoras-raportul-dintre-angajati-si-pensionari-este-subred/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19