Select your Top Menu from wp menus

Ştefan Urîtu: ultimele scrutine au fost fraudate

Atât alegerile parlamentare din 2014, cât şi cele locale din 2015 au fost fraudate, susţine membrul Comisiei Electorale Centrale, Ştefan Urîtu. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

Potrivit lui Urîtu, în special ar fi fost fraudate alegerile locale din 2015, când cota fraudelor în unele localităţi ar fi fost în proporţie de 20 la sută. „Pot să vă comunic cu siguranţă că alegerile locale, pe localităţi, au fost fraudate de la 5 la 20 de procente”.

Ştefan Urîtu,afirmă că schema fraudei constă în includerea aceleiaşi persoane de mai multe ori în listele electorale. „Una şi aceiaşi persoană a fost inclusă în listele electorale de mai multe ori, făcându-se unele modificări în nume sau prenume, de exemplu, într-un caz era scris cu „i”, în altul cu „e”. Vasile mai putea fi găsit în lista electorală şi Vasili, Rotaru mai figura şi ca Rotari. Într-o listă electorală de 200 de alegători am descoperit peste 20 de cazuri de includere repetată în listă. În unele cazuri o persoană figura pe listele din trei circumscripţii electorale. Listele practic au fost dublate”, a declarat Urîtu.

Membrul CEC a spus că a încercat de mai multe ori să i se permită studierea listelor electorale, însă i-a fost îngrădit accesul. „În cele din urmă, m-am adresat în instanţa de judecată, însă cererea mi-a fost respinsă pe motiv că sunt date cu caracter personal”, a precizat Ştefan Urîtu.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/stefan-uritu-ultimele-scrutine-au-fost-fraudate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19