Guvernul a avizat astăzi pozitiv un proiect de lege, elaborat de Ministerul Economiei prin care a lărgit lista publicaţiilor periodice fondate de administraţiile locale , care nu vor fi supuse deetatizării.
Potrivit anexei la hotărâre un şir de publicaţii ale Consiliilor Raionale , care anterior nu aveau statut de întreprindere municipală, au fost incluse în listă cu acest statut. Ceea ce le exclude din lista bunurilor proprietate de stat care urmau să fie privatizate sau lichidate.
În primăvara anului 2011 Petru Macovei, Directorul Asociaţiei Presei Independente declara în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că presa independentă se află în dificultate de a face faţă concurenţei cu publicaţiile de stat, deoarce autorităţile locale în mare parte obligă prin diverse căi agenţii economici şi alţi potenţiali furnizori de publicitate să plaseze publicitatea în ziarele locale de stat şi nu în alte ziare.
Legea privind deetatizarea publicaţiilor periodice publice a fost aprobată încă la 17 septembrie 2010.
Anterior, până în anul 2009, chiar şi reprezentanţii partidelor care se află acum la guvernare se pronunţau pentru deetatizarea publicaţiilor periodice finanţate de stat şi criticau guvernarea comunistă de atunci că ar controla astfel o parte din presa locală.
Pentru anul 2024, Republica Moldova a înregistrat un scor de 60 de puncte, în Indicele…
În fiecare an în preajma sărbătorilor de Paști, pompierii din Orhei, Telenești, Rezina și Șoldănești…
Un proces-verbal de control al Inspectoratului de Supraveghere Tehnică privind volumul cheltuielilor făcute din banii…
Potrivit declarației de avere și interese personale depuse de deputata din Orhei, Mariana Cușunir aceasta…
Anul trecut, președintele raionului Orhei, Vasile Adașan a avut un salariu total de peste 275…
În anul 2021 Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională a inițiat proiectul ”Renovarea și modernizarea tehnică…