Select your Top Menu from wp menus

Statul scoate la vânzare mai multe proprietăţi, printre care acţiuni la Tutun C.T.C şi magazinul UNIC din Chişinău

Agenţia Proprietăţii Publice anunță  desfășurarea, în perioada 19 februarie – 8 aprilie 2016, a unei noi runde de privatizare.
Astfel,  la 16 martie, va avea loc o licitaţie „cu strigare” pentru privatizarea a 12 bunuri, inclusiv 2 complexe patrimoniale unice, 4 complexe de bunuri imobile și 6 obiecte nefinalizate. Preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la licitaţie „cu strigare” se estimează la 35 704 700 lei.

Totodată, va fi organizat un concurs investiţional pentru privatizarea a două bunuri imobile (cinematografele din or. Fălești și Leova). Termenul limită de depunere a ofertelor este data de 23 martie. Suma mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la concurs investițional constituie 1 040 000 lei, volumul minim al investiţiilor – 2 700 000 lei, cu realizarea în decursul a 3 ani. Concurs va fi desfășurat și pentru  privatizarea a 19 bunuri, inclusiv 18 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice), termen limită de depunere a ofertelor 23 martie. Suma mijloacelor financiare, raportată la preţul iniţial de vânzare al bunurilor expuse la concurs comercial se estimează la 669 589 000 lei.

Licitaţii „cu strigare” pe piața reglementată ( la Bursa de Valori) vor fi organizate pentru vânzarea pachetelor de acţiuni proprietate publică de stat din 24 societăţi pe acţiuni, inclusiv 12 cu cotă majoritară, între care se regăsesc S.A.”Barza Albă” (100%), S.A.”Tutun –CTC”((90,81%), S.A. Magazinul Universal Central ”UNIC”(85,45%), S.A.”Aeroport Catering” (100%), S.A.”Floare – Carpet”(59,486%) s.a. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la preţurile iniţiale de vânzare a pachetelor de acțiuni expuse  pe piața reglementată se estimează la 1 059 639 093 lei.

Potrivit Ministerului Economiei, persoanele interesate pot lua cunoştinţă cu materialele din dosarele bunurilor supuse privatizării în incinta Agenţiei Proprietăţii Publice – Camera de date. În scopul informării suplimentare referitor la starea economică, juridică și fizică a bunurilor la solicitare vor fi, totodată, organizate vizite la întreprinderile expuse la vânzare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/statul-scoate-la-vanzare-mai-multe-proprietati-printre-care-actiuni-la-tutun-c-t-c-si-magazinul-unic-din-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19