Select your Top Menu from wp menus

Statul hapsân sperie businesmenii americani, Adevarul

Businesmenii din SUA cer autorităţilor să reformeze Justiţia, ca să-i apere de organele de stat rapace și de atacurile raider.

Reprezentanţii mai multor companii cu capital american, întruniţi în cadrul Camerei de Comerţ Americane (AMCham), au alcătuit o listă de priorităţi pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri din Republica Moldova, pe care au transmis-o autorităţilor.

Printre sugestii se numără: combaterea corupţiei, în vederea creării unui mediu concurenţial echitabil; dezvoltarea forţei de muncă, pentru a face posibilă creşterea economică durabilă şi pentru a crea locuri de muncă; simplificarea procedurilor de gestionare a unei afaceri, pentru a stimula comerţul şi investiţiile; îmbunătăţirea dialogului cu sectorul privat, pentru alinierea priorităţilor publice şi private în scopul unei dezvoltări continue.

Octavian Cazac, avocat la Turcan Cazac Law Firm, consideră că, în primul rând, autorităţile trebuie să reformeze sistemul judiciar „astfel încât proprietatea, investiţiile şi afacerile existente să fie protejate de comportamentul rapace al organelor de stat şi al afaceriştilor privelegiaţi, cu pile în vârful puterii”.

În opinia juristului, toate companiile trebuie să fie tratate egal. „Nu este normal ca unii investitori să achite taxe excesiv de mari, în timp ce alţii să fie lăsaţi să nu le plătească deloc. Cerem ca aceştia să fie descurajaţi prin aplicarea unor pedepse mai aspre”, a afirmat Octavian Cazac.

Ana Afteni, HR managerul companiei Coca Cola Botlers, a menţionat că Republica Moldova nu mai este ţara cu forţă de muncă ieftină şi calificată. Investitorii se confruntă des cu situaţia când nu pot găsi specialişti pe loc, dar nici nu-i pot angaja din străinătate din cauza legislaţiei restrictive.

sursa: adevarul. md

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/statul-hapsan-sperie-businesmenii-americani-adevarul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19