Select your Top Menu from wp menus

Statul deţine proprietăţi enorme, care îi aduc venituri mizere.

Statul deţine proprietăţi enorme, care însă, gestionate prost, îi aduc venituri mizere. Valoarea activelor controlate de Guvern în 274 de întreprinderi de stat şi 168 de societăţi pe acţiuni cucapital majoritar public este de peste 25 de miliarde de lei, scrie Adevarul.
Potrivit vice-premierului Valeriu Lazăr , chiar dacă statul deţine o avere relativ impunătoare, profitul de pe urma activităţii acestor întreprinderi este unul destul de mic. Astfel, în 2011 statul a încasat sub formă de dividende de la întreprinderile cu capital de stat peste 254 de milioane de lei, ceea ce reprezintă însă doar un procent din valoarea activelor. La această sumă se adaugă 58 de milioane de lei achitate sub formă de defalcări la buget din profitul net.
„Grosul profitului obţinut de stat vine, în special, de la trei întreprinderi. Astfel, o treime, adică 101 milioane de lei, s-a datorat Moldtelecom, Metalferos a contribuit cu 54 de milioane de lei, iar Tutun-CTC a adus în haznaua statului 34 de milioane”, a precizat Valeriu Lazăr.
Ministrul Economiei a declarat că, din păcate, o mare parte din companiile cu capital de stat nu aduc niciun beneficiu, iar unele generează ani la rând doar pierderi.
pentru detalii click pe : adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/statul-detine-proprietati-enorme-dar-gestionate-prost-ii-aduc-venituri-mizere/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19