Select your Top Menu from wp menus

Statele Unite vor să ofere Moldovei 10 milioane de dolari pentru întărirea securității

Departamentul de Stat al SUA a elaborat un amendament la bugetul pentru operaţiuni externe pentru anul 2015, prin care alocă zece milioane de dolari Republicii Moldova pentru a spori securitatea internă, informează MOLDPRES.

Potrivit textului documentului, aceste mijloace „vor ajuta Republica Moldova să facă faţă atentatelor la securitatea acesteia, precum şi să-şi dezvolte capacitățile necesare pentru a îmbunătăți securitatea frontierelor”.

În particular, amendamentul prevede alocarea din bugetul pentru operaţiuni externe al SUA a sumei de 75 de milioane de dolari pentru Ucraina, Georgia şi Republica Moldova „cu scopul de a susține reforma sectorului de securitate în regiunile afectate de recentele acțiuni ale Rusiei”.

De la obţinerea independenţei, Republica Moldova a beneficiat de asistenţă din partea SUA în sumă de peste un miliard de dolari pentru implementarea diferitor proiecte şi programe.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/statele-unite-vor-sa-ofere-moldovei-10-milioane-de-dolari-pentru-intarirea-securitatii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19