Select your Top Menu from wp menus

Starâş: Piaţa publicitară este controlată de Plahotniuc şi Lucinschi

În cadrul audierilor parlamentare privind libertatea mass-media, care au loc, vineri, 29 iunie, în Parlament, a fost ridicată problema netransparenței activității celor mai mari agenții de publicitate, care dețin practic toată piața publicitară din Moldova și care, potrivit omg.md, aparțin prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vladimir Plahotniuc (PD), și președintelui comisiei parlamentare mass-media, Chiril Lucinschi (PLDM).

Deputatul comunist, Constantin Starîș, l-a întrebat pe președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, dacă nu i se pare straniu faptul că activitatea agențiilor de publicitate ”Casa Media” și ”Alcasar” este una netransparentă. ”Se cunoaște faptul că Casa Media, care deține circa 80 la sută din piața publicitară aparține prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, iar Alcasar, care este al doilea jucător pe piața publicitară, aparține președintelui comisiei parlamentare de profil, Chiril Lucinschi”, a informat Starîș.

În replică, președintele CCA, Marian Pocaznoi, a menționat că CCA nu reglementează piața publicitară, or, această prerogativă este a Agenției Naționale pentru Protecția Concurenței.

Cu o zi mai devreme, fracțiunea PCRM a cerut prezenţa la audieri a directorului Agenției Antimonopol, Viorica Cărare. Solicitarea a fost respinsă de majoritatea parlamentară, la cererea prim-vicepreședintelui Parlamentului, Vladimir Plahotniuc.

sursa: erurotv.md