Select your Top Menu from wp menus

Stabilitate: trei întreprinderi de stat din raionul Orhei, în continuare cu datorii de milioane către BAS

Situația la 3 întreprinderi de stat din raionul Orhei, care au acumulat datorii istorice enorme la Bugetul Asigurărilor Sociale, a rămas neschimbată și în al treilea trimestru al anului curent. Restențele acestora au și crescut ușor. Potrivit unui comunicat al CNAS, 361 de de entități, care au restanțe de cel puțin 100 de mii de lei, cumulat au o datorie de peste 303 mln lei.
Tradițional deja, în această listă se află 3 întreprinderi, gestionate de stat din raionul Orhei. Î.S Brănești are o restanță de peste 2,88 mln de lei, iar Î.S Moldsuinhibrid înregistrează o neplată de peste 1,6 mln de lei. Fosta publicație a Consiliului Raional Orhei , ”Plaiul Orheian”, are de achitat la BAS peste 121 de mii de lei. Toate restanțele fiind în creștere, comparativ cu cele înregistrate în luna august.
Din Bugetul Asigurărilor Sociale sunt achitate pensiile și alte prestații sociale, acesta fiind deficitar. Autoritățile au anunțat recent reforma sistemului de pensii, care prevede majorarea vârstei de pensionare până la 63 de ani, pe motiv că acumulările în Bugetul Asigurărilor Sociale sunt mai mici decât cheltuielile, iar acest derapaj crește de la an la an.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/stabilitate-trei-intreprinderi-de-stat-din-raionul-orhei-in-continuare-cu-datorii-de-milioane-catre-bas/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19