Select your Top Menu from wp menus

9 SPITALE, inclusiv cel din Orhei – la ‘injectii” FINANCIARE adecvate

Incepand cu acest an, spitalele din 5 localitati din republica, printre care si Orhei, au fost trecute la un nou sistem de achitari.

Este vorba despre 9 spitale din orasele     Orhei, Cahul, Cimislia si din munciipiile Chişinău, Bălţi, care au fost incluse inca in anul 2010 într-un proiect-pilot  sprijinit financiar de Banca Mondiala.

In acest an, cele 9 spitale,  inclusiv cel raional  Orhei,  au fost contractate de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină conform noului sistem de plati.

La inceputul saptamanii curente, viceministrul Sănătăţii, Viorel Soltan, a reiterate ca noul sistem de plata prevede ca rambursarea de la  Companie a  mijloacelor financiare catre spitale sa fie facuta , în funcţie de tipul de pacienţi trataţi  , complexitatea cazurilor şi costurile necesare tratamentului.

Autoritatile intentioneaza ca pana în 2014 toate spitalelele din republica  sa treaca  la acest sistem  de plată.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/spitalul-raional-orhei-in-rand-cu-alte-8-spitale-din-republica-dupa-plati-pe-nou/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19