Select your Top Menu from wp menus

Spitalul Raional Orhei constată o creștere alarmantă a îmbolnăvirilor prin COVID-19

În primele 2 săptămâni a lunii februarie se atestă o majorare a numărului de pacienți cu COVID-19 internați în Spitalul raional Orhei. Astfel, în prima săptămână a acestei luni au fost internați 62 de pacienți, iar în săptămâna a doua – 74 de pacienți, o majorare cu 16,2 %. Dacă comparăm primele două luni a noului an, observăm creșterea considerabilă a numărului de pacienți internați cu COVID-19, anunță SR Orhei într-un comunicat.

În luna ianuarie a anului 2021, total au fost internați 179 de pacienți, iar în luna februarie, doar în primele două săptămâni, numărul pacienților este de 136. Simultan, se atestă o creștere considerabilă a cazurilor grave, totodată fiind în creștere și numărul de decedați. Pe lângă specificul de evoluție a bolii COVID-19, se intuiește posibila tărăgănare la etapa de spitalizare a pacienților, aceștia fiind internați cu întârziere.

Cu părere de rău, au fost cazuri când durata de la spitalizare și până la deces a fost extrem de scurtă, a ajuns să fie până la câteva ore. Iar, în astfel de cazuri, se face imposibilă salvarea pacienților. De aceea, facem apel către populație, la primele simptome de boală, precum: febră, tuse, rinoree, să apeleze imediat medicul de familie sau să sune la Serviciul 112. E nevoie de a acționa imediat pentru a putea fi salvate viețile pacienților infectați cu noul tip de coronavirus.

Astăzi, 15 februarie, în cadrul Spitalului raional Orhei se tratează 80 de pacienți cu COVID-19, dintre care 4 pacienți în stare extrem de gravă, inclusiv 2 – la respirație dirijată, 14 – în stare gravă cu flux de oxigen permanent și alți 60 de pacienți în stare medie. Marea majoritate a pacienților internați sunt în vârsta de peste 60 de ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/spitalul-raional-orhei-constata-o-crestere-alarmanta-a-imbolnavirilor-prin-covid-19/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19