Prezentarea spectacolului “Casa M” pe data de 15 martie la Orhei a avut un prologt si un epilog cu momemnte confuze si jenante .
La spectacolul care contine scene dure si extrem de realiste despre violenta in familie au venit si spectatori varstele carora erau mult prea depasite de continutul piesei.
Numai vigilenta oaspetilor din Chisinau care au adus la Orhei piesa Centrului de Arta ‘Coliseum’ a impiedicat intrarea in sala a elevilor-orheieni, chiar din clase primare.
Scolarii venisera la Centrul de Cultura ‘Andrei Suruceanu’ din Orhei in mod organizat, impreuna cu invatatorii. Ultimii au ramas la spectacol, pe cand copiii au trebuit sa se intoarca acasa. Asta, cu exceptia unor smecheri mici care s-au strecurat , totusi, in sala si chicoteau prin colturi la vazul si auzul a ceea ce se intampla in scena.
Spectacolul-documentar a fost, oricum, apreciat pe masura de o sala plina, in principal, cu tineri liceeni si studenti ai colegiilor din Orhei.
Un alt moment penibil a avut loc deja dupa finele spectacolului.
La dezbaterile traditionale organizate de realizatorii proiectului, datorita caruia piesa “Casa M” a ajuns si la Orhei , nu s-a prezentat niciunul din membrii echipei multidisciplinare din orasul-gazda. Spre deosebire chiar si de echipele din Susleni si Putuntei, sate care au onorat cu prezenta lor evenimentul de la Orhei, din seara zilei de joi, 15 martie.
Cristina Grigorean, asistent de proiect din cadrul Centrului National de Prevenire a Abuzului fata de Copii (CNPAC), a precizat pentru Radio Orhei ca echipa multidisciplinara de la Orhei include 7 membri , printre care –asistent social , psiholog si alti specialisti, care au menirea de a atenua si contracara violenta domestica.