Select your Top Menu from wp menus

„Spălarea banilor rusești a devenit o întreprindere privată pentru oligarhii moldoveni” (Forbes)

Mai multe  instituții media trec în revistă un articol publicat pe site-ul revistei americane „Forbes”, în care se menționează că R.Moldova a devenit „o conductă pentru fluxurile ilicite de capital.” În articolul semnat de jurnalistul american Kenneth Rapoza se menționează că „fluxurile ilicite de capital rusesc au transformat R.Moldova într-un centru de spălare a banilor”, iar „spălarea banilor rusești a devenit o întreprindere privată pentru oligarhii moldoveni.”

Conform articolului, circa 98% din plasamentele de capital ale „Unibank” au fost făcute în Rusia, pentru BEM această cifră a fost de 95%, iar pentru „Banca Socială” de 84%. În articol de menționează că circa 200 de mil. USD au fost plasați în trei bănci rusești: Gazprombank, Metrobank și Alef Bank, bani care au fost scoși din RM prin companii fictive care nu au avut dreptul la operațiuni monetare.

Jurnaliștii de la portalul mold-street.com scriu că de la 1 august au intrat în vigoare mai multe legi și modificări în legislație, parte a așa-zisului pachet de integritate, votat în luna iunie a acestui an de legislativ. Astfel, Comisia Națională de integritate se va transforma în Autoritatea Națională de Integritate. Autorii precizează că noua instituție va avea și angajați noi, inspectori de integritate. Una din inovațiile actului legislativ este faptul că din acest an, subiecții vor declara bunurile și veniturile concubinei sau concubinului, și asta pentru că, până acum, mulți dintre funcționari și demnitari își înregistrau averea pe soț sau soție, după un divorț fictiv, pentru a ocoli legea.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/spalarea-banilor-rusesti-a-devenit-o-intreprindere-privata-pentru-oligarhii-moldoveni-forbes/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19