Categories: PoliticSocialȘtiri

Soros-Moldova i-a amintit deputatului PSRM, Bogdan Țîrdea, că și el a primit o bursă de merit din partea organizației

Fundația Soros-Moldova i-a amintit parlamentarului Bogdan Țîrdea că și el a fost titularul bursei de merit a organizației. Potrivit agenției INFOTAG, acest lucru este menționat într-un comunicat de presă al Fundației Soros-Moldova.

Reacția Fundației vine drept răspuns la declarația lui Bogdan Țîrdea, făcută săptămâna trecută în Parlament, potrivit căreia el a numit reprezentanții opoziției – drept oameni care primesc bani de la Fundația Soros.

„Fundația Soros-Moldova din 1992 susține drepturile și libertățile omului în țara noastră, inclusiv dreptul la liberă exprimare și dreptul la o educație de calitate. Noi întotdeauna am susținut tinerii talentați, promițători, care împărtășesc valorile democratice. În cei 28 de ani de activitate, Fundația Soros-Moldova a acordat burse miilor de tineri care ulterior au devenit profesioniști remarcabili: antreprenori, economiști, jurnaliști, sociologi, inclusiv politicieni. Printre aceștia se numără și deputatul Bogdan Țîrdea care în anul 1998 a fost învrednicit cu o bursă de merit de gradul III, în sumă de 500 de lei. În același an, cu susținerea Fundației, Bogdan Țîrdea a participat și într-o vizită de studiu la Iași, în calitate de lector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”,  se arată într-un comunicat de presă al Fundației.

Organizația neguvernamentală regretă că „unii politicieni, în scopuri îndoielnice, periodic recurg la atacuri murdare la adresa lui George Soros sau a Fundației Soros-Moldova”.

„Aceste atacuri, în realitate, sunt o ofensă la adresa cetățenilor care, cu susținerea donatorilor, depun eforturi constante pentru dezvoltarea Republicii Moldova, prin îmbunătățirea calității serviciilor sociale și a învățământului, consolidarea comunităților, combaterea corupției sau încurajarea antreprenorialului”, a spus directorul executiv al Fundației Soros-Moldova, Petru Culeac.

sursa: radiochisinau.md

RadioOrhei

Recent Posts

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

16 minute ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 ore ago

În timp ce invazia israeliană din Rafah agravează catastrofa umanitară, liderii mondiali ezită să acționeze

În ciuda apelurilor repetate adresate Israelului de către șefi de stat, oficiali ONU și ONG-uri…

5 ore ago

Maia Sandu cere PA probe concludente privind legăturile Tatianei Răducanu cu Platon și Șor. Precizările Veronicăi Dragalin

Președinta Maia Sandu cere probe concrete din partea Procuraturii Anticorupție, condusă de Veronica Drăgălin, privind…

15 ore ago

„Din cauza urii voastre, premierul luptă pentru viața sa”. După atacul armat, aliații lui Fico dau vina pe presa liberală și pe progresiști

Aliații lui Robert Fico din parlamentul slovac au criticat presa liberală și progresiștii, sugerând că…

19 ore ago