Select your Top Menu from wp menus

Șor are probleme de sănătate şi stă acasă. În schimb, avocaţii săi muncesc în văzul lumii

Avocaţii lui Ilan Șor au ieşit astăzi la un briefing de presă pentru a anunţa din nou că insistă asupra nevinovăţiei clienului lor şi că vor ataca condamnarea emisă de prima instanţă la Curtea de Apel.  ”Nu există dovezi că Șor ar fi furat bani de la BEM și s-a dovedit că el nu este beneficiarul acestor sume”, a declarat avocatul Denis Ulanov. Cei doi avocați au mai afirmat că dosarul  penal a fost format în mare măsură din mărturiile personale ale lui Șor, care s-a prezentat cu autodenunţ şi că multe materiale reprezintă documente transmise de către clientul lor în procesul de cooperare cu ancheta.

În timp ce apărătorii au organizat briefing-ul, clientul lor ar fi stat acasă. Încă în ajun, pe finalul şedinţei de judecată la care a fost pronunţată sentinţa, lui Sor i s-a făcut rău, încât acesta nici nu a rămas să-şi asculte verdictul.
Potrivit Ziarului de Gardă, Șor ar avea probleme de sănătate, însă avocaţii nu au oferit mai multe detalii. Purtătoarea de cuvânt a edilului de Orhei, Alina Șargu, a menţionat că „Dl Șor mai este încă derutat după anunțarea deciziei judecătorului”. Aceasta a promis să anunte când Șor va reveni la serviciu. În acelaşi timp, interprea Jasmin, a scris pe o reţea de socializare, ca soțul său, Ilan Șor, are un acces cardiac.

Șor a mai fost bolnav foarte recent – astfel încât au trebuit amânate două şedinţe de judecată, de pe ultima sută de metri înainte de pronunţarea sentinţei. Când a reapărut în instanță, Șor le-a răspuns jurnaliştilor că a fost răcit.
Despre problemele de sănătate ale lui Șor publicul a aflat prima dată la puţin timp după ce , cu 1 an în urmă, acesta a fost arestat şi plasat în izolatorul CNA. Atunci, au fost invocate probleme cardiace, motiv accentuat de avocaţi şi luat în considerare de instanţa care, la începutul lunii august trecut, a permis ca Șor să fie transferat la domiciliu.

Controversatul om de afaceri  Ilan Șor a mai fost arestat  în primul său dosar penal privind fraudarea sistemului bancar – în luna mai 2015 . Atunci, însă, a reușit să iasă repede din arest la domiciliu si a desfășurat o  campanie electorală energică pentru funcția  de primar la Orhei.  

Ieri, 21 iunie, Judecătoria Buiucani l-a condamnat pe Ilan Șor la 7,5 ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis, dar pană la confirmarea sentinței de Curtea  de Apel, Șor are libertatea de a se deplasa  în hotarele ţării.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sor-are-probleme-de-sanatate-si-sta-acasa-in-schimb-avocatii-sai-muncesc-in-vazul-lumii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19