Select your Top Menu from wp menus

Șor a trecut de la acuzaţii la ameninţări.  Furdui anunță că îl va da în judecată

De la sfârşitul săptămânii trecute, când primarul Orheiului Ilan Șor a formulat acuzaţii grave la adresa Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) şi, în special, a președintelui acestuia, Viorel Furdui, presa nu conteneşte să transmită declaraţii şi replici ale celor doi.

Primul a fost Șor care, explicând la şedinţa Consiliului Municipal  inițiativa de a părăsi  CALM, a adăugat la modestul text înscris în decizia respectivă  o serie de acuzaţii serioase, care au mai fost dezvoltate ulterior  într-un comunicat al Primăriei.

Organizației CALM,  care reprezintă interesele autorităților publice locale, i s-a incriminat politizarea,  ineficiența și   lipsa conlucrării cu primarii,    iar lui Furdui – salariul prea mare, pe care l-ar ridica inclusiv din cotizațiile de 10 mii de lei plătiți anual de Orhei.

 Cel vizat a răspuns într-un comunicat de presă că salariul său e mult sub mărimea indicată, că Orheiul  este unul din cei mai mari beneficiari ai activităţii CALM, cu sume ce se ridică la zeci de milioane de lei,  și că organizația  este una apolitică, pe când Șor și-a creat un partid propriu. 

Furdui a mai comentat că Ilan Șor este doar o unealtă și îndeplineşte comanda de  a-l  înlătura de la conducerea organizaţiei care-i întruneşte pe  8oo de primari din republică.  Șor, care a fost condamnat în justiţie, este cea mai puţin indicată persoană pentru a acuza pe altcineva, a afirmat Furdui.

Ilan Șor nu a întârziat cu replici şi mai tăioase la adresa CALM şi conducătorului acestuia, ameninţând că va solicita procurorilor să verifice activitatea organizaţiei şi cum aceasta cheltuiește banii. 

La rândul său, Viorel Furdui a regretat că după ce  a demontat punctual toate calomniile  lui Șor, acesta nu încetează să îl ponegrească şi îl sperie cu Procuratura. Asta, deși CALM permanent prezintă rapoarte de activitate şi este auditat de cele mai cunoscute companii din lume. Furdui a anunțat că îl va acționa  pe Ilan Sor în judecată pentru ca acesta să răspundă  pentru fiecare „declarație mincinoasă și calomnioasă„ la adresa CALM și a sa personală.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sor-a-trecut-de-la-acuzatii-la-amenintari-furdui-anunta-ca-il-va-da-judecata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19