Categories: RegiuneSocialȘtiri

SONDAJ: Primarul de Orhei, într-un clasament al RESPONSABILITĂŢII pentru situaţia tarii

Primul nume de persoană concretă, care figurează vizavi de o întrebare concretă din ultimul sondaj al Asociației Sociologilor și Demografilor, este numele primarului de Orhei, Ilan Shor.

Într-un clasament care a rezultat din răspunsurile persoanelor chestionate, Ilan Shor se află pe locul 4, conform punctajului acumulat la întrebarea sociologică “Cine este principalul responsabil pentru actuala situaţie social-politica din ţară?”

Potrivit datelor sondajului, care sunt citate de Ziarul Naţional, după numărul răspunsurilor la întrebarea “Cine este principalul responsabil pentru actuala situaţie social-politica din ţară , pe primul loc cu cca 16%, s-au situat politicienii,  pe locul doi cu 12 % se află grupul criminal care a comis jaful bancă, pe locul 3 cu 11 % – justiţia, pe locul 4 , cu 9% – Ilan Shor şi pe locul 5, cu aproximativ acelaşi procentaj se află BNM şi bancherii.

Următorii consideraţi responsabili pentru situaţia din ţară, sunt  Dorin Drăguțanu, Vladimir Plahotniuc , Vlad Filat și partidele care au fost la putere.

Cel puțin, așa arată datele unui sondaj realizat în perioada 1-10 aprilie curent, care miercuri a fost și dat publicității de către Asociația Sociologilor și Demografilor.

Același sondaj releva ca peste 70% dintre respondenți cred că situația lor economică actuală este mai proastă decât acum un an şi doar 1,3% din cei chestionați cred că situația economică personală este mult mai bună ca anul trecut.
Sondajul a fost realizat în 75 de localități din R. Moldova, pe un eșantion de 1 189 de persoane, marja de eroare fiind de 3 la sută.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

3 zile ago