Select your Top Menu from wp menus

Sondaj IMAS la comanda PRO TV: PCRM – 24%, PLDM – 21%, PD – 8,4%, PL – 8,1%

Potrivit sondajului realizat de IMAS, daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, comunistii ar acumula 24 la suta din voturi. PCRM este urmat de PLDM, care ar obtine 21 la suta din sufragii.
Pentru democrati ar vota 8,4 procente, iar pentru liberali – 8,1 la suta. 9,4 la suta din respondenti afirma ca nu ar vota, iar un sfert nu stiu pentru cine si-ar da votul.
omparativ cu luna aprilie, comunistii au scazut cu 7 puncte procentuale, in timp ce PLDM a crescut cu 4 procente. Democratii, in schimb, au pierdut 5 puncte procentuale, iar liberalii si-au pastrat pozitia.

Sondajul IMAS arata ca Vlad Filat este cel mai influent om politic din Republica Moldova, in viziunea a 38 la suta dintre respondenti. Pe locul doi se afla liderul PCRM Vladimir Voronin, considerat cel mai influent de catre 13 procente dintre cetateni. Acesta este urmat de speakerul Marian Lupu, cu 8 la suta si de prim-vicepresedintel e Parlamentului Vlad Plahotniuc, cu 5 procente.
Urmatorii in lista celor mai influenti oameni politici sunt presedintele Nicolae Timofti, considerat politician cu greutate doar de 4 la suta din respondenti. De aceeasi apreciere se bucura si edilul capitalei Dorin Chirtoaca, in timp ce liderul PL Mihai Ghimpu este influent in viziunea a 3 procente dintre cetateni.
Comparativ cu luna aprilie, reitingul premierului a crescut cu 7 puncte procentuale, iar cel al lui Vladimir Voronin a scazut cu 10 procente. Acum 4 luni, Marian Lupu avea cu 4 puncte procentuale mai mult, in timp ce reitingul lui Nicolae Timofti a crescut. Dorin Chirtoaca si Mihai Ghimpu s-au mentinut pe pozitii.
Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda PRO TV, in perioada 16 august – 2 septembrie, pe un esantion de 1111 persoane. Marja de eroare este de trei la suta.