Select your Top Menu from wp menus

Sondaj: Imaginea AIE s-a îmbunătăţit, iar PCRM este în scădere

Imaginea Alianţei pentru Integrare Europeană s-a îmbunătăţit comparativ cu luna decembrie 2011.  Despre aceasta denotă sondajul MAS  –  Barometrul de Opinie Reintegrat, care a fost realizat pe ambele maluri ale Nistrului, in perioada 10-24 aprilie 2012.

După cum transmite Tribuna,  imaginea partidelor din AIE a crescut în perioada decembrie  2011 – martie 2012 după cum urmează: PLDM  – 5%, PDM  – 7%, PL  – 6%.  Totuşi, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare PCRM ar obţine –  43,5%, PLDM – 23,6 %, PD – 18,1 %, iar PL – 10,5 %. Autorii sondajului susţin că numărul celor care ar vota pentru PLDM a scăzut cu 0,2%, în timp ce a celor care  ar vota pentru PDM a crescut cu 0,8%, iar pentru PL  – 1%. Ratingul PCRM  este în scădere cu 4 % comparativ cu sondajul realizat în luna decembrie 2011.

Acelaşi sondaj arată că de cea mai mare încredere în rîndul populaţiei se bucură  liderul PCRM Vladimir Voronin  – 43%, urmat de Premierul Vlad Filat  – 42 % și primarul capitalei Dorin Chirtoacă – 40 %. Preşedintele ţării Nicolae Timofti se bucură de încrederea a 30% din respondenţi, iar liderul PDM Marian Lupu – de 28%.

În acelaşi timp, Premierul Vlad Filat este perceput de 41 la sută din populaţie ca fiind persoana cu cea mai mare putere în stat, urmat de Preşedintele statului Nicolae Timofti şi de Speakerul Marian Lupu. Tot Vlad Filat este considerat persoana politică cu cea mai mare influenţă în stat, urmat de liderul PCRM Vladimir Voronin şi cel al PD Marian Lupu.

Circa 80% din participanţii la sondaj au spus că doresc să aleagă direct Preşedintele ţării, iar 40% – optează pentru  votul uninominal.

Sondajul  cuprinde două eșantioane de 1105 persoane în partea dreaptă și 285 în partea stîngă. Marja de eroare este de +/-3%.

sursa: tribuna.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sondaj-imaginea-aie-s-a-imbunatatit-iar-pcrm-este-in-scadere/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19