Select your Top Menu from wp menus

Sondaj Gallup: 84% dintre moldoveni consideră corupția ca foarte răspîndită la nivel guvernamental

Un sondaj de opinie al agenției Gallup sugerează că 84% dintre moldoveni consideră corupția un fenomen foarte răspândit în cadrul guvernului. Rezultatele sondajului arată că în 108 din 129 de țări unde a fost efectuat sondajul o majoritate a populației crede același lucru despre propriul guvern.
În Ucraina, procentul este de 77%. Percepția din Moldova și Ucraina contrastează cu cea dintr-o altă țară a Parteneriatului Estic al Uniunii Europene, Georgia, unde doar 25% dintre cei intervievați cred că mita este răspândită pe larg în guvernul lor.
La difuzarea rezultatelor, vineri, Gallup a atras atenția că nivelul de percepție a corupției în guvern se poate datora și presei libere. În țări cu presă liberă, procentul adulților care consideră guvernul corupt variază enorm, de la 94% în Cehia, la 14% în Suedia.

sursa: europalibera.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sondaj-gallup-84-dintre-moldoveni-considera-coruptia-ca-foarte-raspindita-la-nivel-guvernamental/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19