38 % din cetăţenii Republicii Moldova se consideră drept moldoveni vorbitori de moldovenească, 34 %- ca moldoveni vorbitori de română, iar 11 % – ca român care vorbeşte româna.
Cel puţin aşa reiese dintr-un sondaj sociologic, realizat de Centrul de Cercetare Sociologică (CCSM), în perioada 11 noiembrie-21 noiembrie. Răspunsurile respondenţilor au fost date la întrebarea legată de aspecte identitare: „Dvs cine vă simţiţi?”.
În plus, 7 %- din respondenţi au declarat că se consideră moldoveni-vorbitori de rusă, 2%- ruşi vorbitori de moldovenească şi 2% – ruşi vorbitori de rusă.Moldova.ORG precizează că Centrul de Cercetare Sociologică (CCSM) a realizat, în perioada 11 noiemrie-21 noiembrie, sondajul sociologic:„Măsurarea intenţiei de vot şi comportamentul electoral în legătură cu alegerile parlamentare”.
Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1050 persoane cu vârsta mai mare de 18 ani din 74 de localităţi ale republicii, având o eroare tolerată de ± 3 %.
sursa: moldova.org
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…