Select your Top Menu from wp menus

Sonda rusească Phobos-Grunt ar putea genera o catastrofă

Caderea sondei interplanetare ruse Phobos-Grunt, care miercuri a esuat in inscrierea pe traiectoria de zbor spre Marte, ar putea avea cele mai grave consecinte in istoria accidentelor spatiale de pina acum, considera expertul american James Oberg, fost angajat al NASA.

In cazul in care expertii Agentiei Spatiale Ruse /Roskosmos/ nu vor reusi sa restabileasca controlul asupra sondei si aceasta va iesi de pe orbita, Phobos-Grunt va fi cel mai periculos dintre toate aparatele spatiale care au cazut vreodata pe Terra, a avertizat el intr-o declaratie facuta joi, indicind ca la bordul sondei se afla citeva tone de combustibil extrem de toxic, titrează moldpres.
Mai exact, pericolul il reprezinta cele sapte tone de tetraoxid de azot si hidrazina de la bordul sondei, ceea ce o transforma in cel mai toxic aparat cazut vreodata pe Terra.

Potrivit sistemului american de supraveghere a spatiului cosmic, din subordinea Comandamentului Strategic al Pentagonului, Phobos-Grunt ar putea cadea pe Pamint in jurul datei de 26 noiembrie.

sursa: molpress.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/sonda-ruseasca-phobos-grunt-ar-putea-genera-o-catastrofa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19